woensdag 18 maart 2009

Als wat Sien zegt waar is, wat moeten we dan?


Foto Dhammza

'Als jonge mens denk je ook dat je het allemaal wel gaat weten als je ouder wordt, dat je de liefde gaat snappen en het verdriet zult kunnen ontlopen. Maar dat is helemaal niet waar. Je kunt niets ten gronde ontrafelen. Je kunt lessen trekken uit wat je hebt meegemaakt, uit wat je jezelf hebt aangedaan. Je kunt proberen te vermijden dat je nog eens in die val trapt. Maar dat betekent niet dat je het de volgende keer wel goed zult doen.'


Sien Eggers in De Standaard (1/03/09)

2 opmerkingen:

  1. Het de volgende keer doen.
    En dan, later, als de zon zich terugtrekt achter de laatste kam van de berg, eventjes gaan zitten tegen een steen en je afvragen of je het deze keer wel goed deed.
    En je opgelucht voelen.
    En ook een beetje verdrietig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind wat Sien zegt juist een heel bevrijdende visie. Je mag elke keer weer opnieuw beginnen. Pijn is op die manier niet iets dat zich 'opstapelt', maar iets wat je steeds opnieuw, als nieuw, overkomt. Je hoeft je ook niet bezig te houden met zorgen dat de pijn er niet komt, want je kunt er toch niks aan doen. Da's al weer heel wat angsten en zorgen minder, en meer ruimte om te zijn. Hetzelfde voor geluk. 't Lijkt tegenstrijdig met wat onze 'kop' steeds wil doen, namelijk begrijpen, voorkomen, controleren.

    Dus, wat doe je dan, als wat Sien zegt waar is? Je gezicht in de zon leggen en met een borstkas vol milde en verse lucht het leven tegemoet stappen.

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.