dinsdag 16 februari 2010

Konijnenoren in een windtunnel


Foto campra
 
De laatste wagons knarsten zich uit het station. Laatkomers haastten zich via de roltrappen naar hun bed en aan het Astridplein mocht een dakloze met een neen onder de arm er niet meer in van de rode beren van B-Security.

Ze zat op een bankje naast spoor 24. Meer dan een meisje, minder dan een vrouw. Ze droeg een diadeem met konijnenoren: twee keer 24 centimeter bruine pluche, een van de twee hing een beetje slap.

Kwam ze van een dronken vrijgezellenfeestje? Waren haar vriendinnen misschien even weg? Of zat ze werkelijk de nacht uit in een windtunnel, met een paar konijnenoren op haar hoofd? En wat ging daar verdorie in om? 

3 opmerkingen:

  1. Sam, in sommige streken viert men rond deze tijd carnaval. Sommige doen dat met fraaie pluimen andere met konijnenoren. Vraag is wat spreekt het meest tot onze verbeelding.

    A3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zat 2 weken terug ook met konijnenoren op. Is daar iets verkeerds mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Carnaval, natuurlijk A3! 'Ik heb geen televisie' is geen excuus, zeker?

    En neen, Lut V., daar is niets verkeerd mee: vanaf zekere leeftijd wordt konijnenoren dragen niet meer gecorrigeerd. Doe maar lekker gek.

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.