dinsdag 16 februari 2010

De ijskwal

Het koudste plekje van de stad ligt onder Centraal Station. Doorwinterde pendelaars vermoedden dat al langer, met hun ijsneuzen priemden ze die waarheid de tweede klasse rond. Nu is er officieel uitsluitsel. Daar op -1, waar daklozen in de vries staan voor een warme maaltijd, en niet-daklozen hun fiets verliezen, pal in de overdekte fietsenstalling, ligt het levende bewijs.

Een ijskwal. Een glazige bult van een centimeter of zes. Spiegelglad. Je kan je klok gelijk zetten op de druppels die er uit de betonnen plafond op neerplonken, en de plak wordt dikker terwijl je ernaar kijkt. Sommige treinreizigers spreken over een stalagmiet. In eerste klasse huivert men over een nieuwe ijstijd.

Beslist de moeite waard om er even voor om te rijden – een meter of vijf na de trap – heeft u tenminste een stoer winterverhaal om later aan uw kinderen te vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.