maandag 18 januari 2010

He, ho, le of bi


De voorbije dagen waaide het in de vier richtingen in mijn geboortedorp. Van over de velden tot aan de kerktoren wervelde het nieuws. Men sprak erover in de Delhaize en er werd getamtamd in sms-taal. Een lopend vuurtje dat de sneeuw deed smelten - vrouwentongen kunnen niet tegen de vrieskou.

“Y is lesbisch.”

Hier in de stad, waar de pleinen de velden hebben verdreven en men kerken kraakt, komt deze wervelstorm vreemd over. Dat dit anno 2010 nog zo'n groot nieuws is, stemt tot nadenken. Misschien moest Y tot haar 23ste wachten voor ze de ruimte voelde om uit de kast te kunnen komen. Waarop ruimte en kast meteen dichtgetimmerd werden door de poortwachters van de seksuele voorkeur. Stempeltje in de hand: he, ho, le of bi.

Als straks de tooggesprekken daar weer versaaien, hoop ik dat X, Z en de rest van het alfabet zich ook uiten. Zodat de stormen aan kracht afnemen, in een glas water te vangen zijn, of gewoon weggewaaid kunnen worden wegens niet relevant.

2 opmerkingen:

  1. Een warm pleidooi voor tolerantie, in een dorp of stad - de schaamte voorbij verontwaardiging en ? kleinburgelijkheid ? - recht voor de raap!
    Knap Sam
    Amoeder

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I thought I was the only gay in town...

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.