zondag 23 november 2008

Opperbeste Antwerpse Sauna

(Foto Happeningfish)

Deze week een opperbeste stadssauna ontdekt onder het stadion van den Beerschot. In fitnesszaak Better Bodies kan je jezelf voor een prikje een beter lijf voorspiegelen. Op de toog staan grote witte bussen met glanzend appelblauwzeegroene en fluo gele etiketten. Er blinken spierkasten op, en brutale letters MORE, FASTER, HARDER. Aan de ijzeren kont van de barman te zien, doen de poederstaaltjes van Better Bodies hun werk.

De sauna ligt achter de housemuziek en de gymtoestellen, in een achterafkamertje. Voor drie euro gaan een Kielse wereld en je poriën voor je open. Drie euro is erg weinig voor een beter geporied lijf. Dan neem je de sauna zoals hij is.

Met onbezette gyprocwanden in de kleedkamer, met een grijsgebladderde douche die niet helemaal doorloopt en een mozaïek die wel wat tegeltjes mist. Met een dompelbad onder een bruin golfplaten dak en een zweethok waar een echte hamer als noodhamer gebruikt wordt. Met sociale Kielse ratten die met jou over eucalyptusmengelingen praten en besluiten dat ‘die van den Aldi op niks trekt’. Zalig. Better Bodies heeft er een beste klant bij.

1 opmerking:

  1. He Sam,

    Je mannelijkheid op 2 dagen tijd 2 keer zo bloot geven én week laten worden...
    Dat noem ik gedrevenheid :)

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.