donderdag 18 december 2008

Vragen bij een digitale fotokader


(Foto: Medialoog)

Hoe kán iemand wild worden bij het idee van een digitale fotokader? Technisch gezien, bedoel ik. Wat gaat er door een hoofd bij de aankoop van een houtkleurig plastic kader met een snoer? Vanwaar het gekwijl? Wat doet geloven dat een scherm, dat 't hele digitale fotoarchief met powerpointachtige overgangen aan elkaar diarreet, een goed cadeau is?


De Vrije Mediamarkt weet het antwoord vast. Ze slagen er in om hun klanten – Ik ben toch niet gek! - zestig tot driehonderddertig euro voor zevendertig verschillende modellen te laten dokken.


Op sommige kaders kan je het uur lezen. Handig voor momenten waarop je én het uur én je kleinkinderen, gestorven hond of zonsondergang-aan-zee wil bekijken. 'The picture tells your story', blokletteren de exemplaren van Sony boven haarscherpe foto's van blauwgeoogde baby's of papa's op de renbaan. Dat het ware leven, zoals altijd bij foto's, net naast de kader valt, staat er niet bij.

2 opmerkingen:

  1. tsss...als er nu foto's van op http://oogkriebels.wordpress.com zouden staan, dan wordt het pas je aankoop waard :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weg met de diarree, waar is de goeie ouwe tijd van de diareeks...?

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.