woensdag 28 juli 2010

De zoetepeermethode


Foto ~ Pil ~

Pas om 5u54 legde de laatste kamermug het loodje. Net als haar zusjes eerder die nacht, genadeloos geslachtofferd. Niet met chemische brol als DEET en muggensteentjes, maar met de zoetepeermethode.

Ontspan. Kruip tot aan het voorhoofd onder het laken. Denk alleen maar aan zoet. Sluit je ogen en denk. Aan caramel en tiramisu, natuurlijk, maar vooral aan rijpe peren. Daar zijn vrouwtjesmuggen gek op. Sappige peren. Ze ruiken dat.

Ontspan. De vleermuis in je schakelt nu een instinctieve radar in. Geluidsgolfgewijs slaag je erin om de vleugelslagen van de mug perfect te lokaliseren. Je voelt zelfs haar pootjes als ze op je bezweet voorhoofd landt. Blijf een peer. En controleer jezelf. Laat haar landen, likken, zich verlekkeren en verliezen.

Span op. Mep zo hard je kan op je hoofd! Sla je kop beurs!

En ontspan. Val in slaap op het licht ritmisch gezoem tussen je oren.

1 opmerking:

  1. Sam,

    Er zijn nog andere methodes.
    De oog om oog bloed om bloed methode of beter gekend als hyper focus method.
    Deze maakt gebruik van oud en zwaar kussen. Voor je gaat slapen scan je elk hoekje en plekje in je kamer. Als je dan een mug hebt gescand mep je hard en geconcentreerd het oppervlak van het kussen is zo groot dat de bloeddievegge altijd onderweg is richting muggenhemel.
    Groot nadeel van deze oerpredator methode is dat de intieme gezellige bedsfeer ook meestal wordt dood gemept.

    Andere minder ecologische methode zonder nadelige effecten op bedsfeer is het gebruik van een ventilator. Deze paste ik overdag toe in El Salvador om niet lek gestoken te worden door twintig rondom mij zwermende bloedgieren.

    Beste methode is nog altijd het gebruik van een muskietennet,klamboe of bedgordijn.
    Ecologisch verantwoord, optimale inspanning - irritatie balans maar vooral o zo romantisch.

    Adri

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.