vrijdag 10 juli 2009

De cultuur van de angst


Foto xaminmo

"De gewone huis-, tuin- en keukengriep eist elk jaar in Europa alleen al tienduizenden levens, wereldwijd honderdduizenden, een dodentol waarbij die van de varkensgriep (nog geen honderd slachtoffers) in het niets verzinkt. Die varkensgriep was, net zoals de vogelgriep zes jaar geleden een ietwat overroepen probleem. Vals alarm. De remedie was erger dan de kwaal, behalve voor de producenten van virusremmers en mondmaskertjes."


Joel De Ceulaer in Knack (20/05/09) over de Cultuur van de Angst. Ondertussen, bijna twee maand later, zijn er 429 doden. Toch staat dat hier nog élke dag in de krant. Laat jullie niets wijsmaken, jongens, ze doen het ervoor.

2 opmerkingen:

  1. Dat het momenteel overroepen is, daar ben ik het mee eens. Dat wordt in dit artikel genuanceerd afgewogen http://www.examiner.com/x-6495-National-Intelligence-Examiner~y2009m5d1-Swine-Flu-Virus-CDC-Recommendations-Questioned

    Het enige wat nog steeds als 'n paal boven water staat echter, is dat de bio-industrie een ware kweekvijver is voor schadelijke virussen. Vooral varkens leven er zodanig gestresst (heel hun leven in het donker, staarten eraf, tanden eruit, lange transporten, zij aan zij in enorme stallen), dat hun immuunsysteem sterk verzwakt en virussen welig kunnen tieren en muteren. Onze vriend de Mexicaanse griep werd hier ook geboren. Dezelfde varkens krijgen veel antibiotica en andere crap toegediend om toch maar niet ziek te worden, maar dat bevordert de resistentie van deze beestjes. Ik zou graag willen dat dit hele varkensgriep-gedoe niet over Tamilflu en koortsende vliegtuigreizigers gaat, maar over de echte wortel van het probleem: de bio-industrie. Laat onze beestjes lekker stoeien in de modder, geef hen ruimte, eet niet elke dag vlees...maar ja, dat is wellicht te ver gezocht voor de media?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Lotte vb. Helemaal mee eens. Je reactie heeft me aangezet om in de Hamstervraag wat dieper in te gaan op de zaak. http://www.appelogen.be/2009/07/12/de-hamstervraag-hoeveel-varkensgriepdoden/

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.