vrijdag 6 juni 2008

Verboden toegangOké. Er zijn dingen die je graag doet, die je opwinden, prikkelen en uitdagen. Dat er een werkwoord voor bestaat heb je niet door. Je doét het gewoon.* De taal hinkt achterop en is slordig en verspillend met woorden als je haar erbij haalt.

Zo van: 'Ja, onbewaakte, leegstaande gebouwen, stations, tunnels enzo... Grootse bouwwerven ook, waar je eigenlijk niet in mag maar het toch doet. Omdat het, ik weet niet, het geeft een kick. Of op daken van hoge gebouwen ofzo, en dan uitkijken over de stad. Das echt zot! Liefst stedelijk, ja...'

Tot een medeblogger je erop wijst dat het al bestaat: URBAN EXPLORING. Aha. Een benoembare hobby erbij!


Op het web:
 • Tchorski maakt fantastische foto's van zijn verlaten spots, veelal in het Zuiden van het land.
 • Forbidden-Places, wereldwijd opgevat, is eveneens de moeite. Check ook hun videos.
 • Xerbutri bezoekt tunnels, sporen, bruggen en verlaten gebouwen in NL, BE, DU.
 • De creatievelingen van Red Bull springen natuurlijk snel op de kar door je uit te dagen iets te doen met de talloze Belgische 'Lost Highways'.
 • En wij?

* cfr. ‘Neuken. We kenden het woord niet eens. Maar we deden het gewoon.’ (Ilja Leonard Pfeiffer (2006) Het Ware Leven, een roman)

1 opmerking:

 1. Schitterend.
  Doet me denken aan een lang vergeten kiekskesvel avond in het leeggeplunderde godshuis in Sint-Laureins (Sente, OVl.)
  Heb er toen een hele nacht niet van kunnen slapen (en er achteraf een barslecht kortverhaal over geschreven om het van me te kunnen afschudden).

  Bedankt voor de prikkel Sam! Ik denk dat ik er een nieuwe oude hobby bij heb.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.