maandag 21 november 2011

8 redenen waarom ik niet meer geschreven heb


Sinds ik A voor B verruilde, kwam de klad in dit blad. Minder kantjes. Minder scherpe randjes. De laatste maanden zelfs helemaal geen hamsterzaagsel meer. Ik verklaar me (hem) nader, met 8 hoogstpersoonlijke redenen waarom ik niet meer geschreven heb:

1. De drang om rare verhalen uit den vreemde te brengen, is wat gaan liggen. Na een zekere tijd in het buitenland vervlaamst het exotische natuurlijk: een palmboom is en blijft een boom.

2. Bovendien vervreemdt de Vlaming zelf. Vindt hij het raar om over de oceaan te blijven pennen voor de achterblijvers. Schrijven is blijven en dat heb ik niet gedaan.

3. Om een blog te doen draaien, moet je publiceren. Daar draaide ik mezelf teveel in op. Mijn dag begon met een angstige blik op de bezoekersaantallen en eindigde met een goed gevoel over een 'like' op Facebook.

4. Ik schrijf tegenwoordig elke dag, voor mijn job. Als copywriter en journalist bedenk ik leuke slogans of koppen. Soms blijft er niet zoveel leukheid meer over op het eind van de dag.

5. Ik schrijf ook op een ander. Op Tumblr, een sneller en groener blad dan Blogspot. Over alles waar Hamster Rave in Buenos Aires op botst of over struikelt. In het Spaans (zie reden 2), en over fotojournalistiek (zie reden 6). Het is meer 'sharen' (doorverwijzen met een snelle klik) dan delen (zwoegen om een stukje van mezelf in een leuk stukje te steken), dat geef ik toe (zie reden 8).

6. Ik zeg het met beelden. Meer en meer. Sinds ik hier de opleiding fotojournalistiek begon, hang ik meer rond a) op straat, op zoek naar de foto van de eeuw, b) op Flickr, om de weg naar de eeuwige roem te documenteren.

7. Volgens een vriend ben ik minder boos dan vroeger. Minder razend op de wereld of verontwaardigd over zijn bewoners. Dat kan, maar omdat dat teveel klinkt als een inslapende dertiger (zie ook reden 8), zal ik dat nooit of te nimmer toegeven. Fuckers!

8. Ook van de laatste reden hoop ik dat ze niet waar is: ik heb een lief en woon ermee samen. Schrijven om te rijven is voorlopig niet meer nodig. En de dieprode twijfels en lichtroze vreugdes  verhuizen van het internet naar de ontbijttafel.

Moeten we Hamster Rave begraven? Dat lijkt me voorbarig. 't Is een winterslaap of een metamorfose misschien.

De aard van 't beestje kennende, is het laatste hiermee nog niet gezegd.


3 opmerkingen:

 1. Jammer hoor - want jouw WOORDEN zijn zo BEELDIG.
  Maar een blog aan het been hebben voelt natuurlijk niet prettig.
  Stuur die boosheid 'in het vlaamsch'toch maar af en toe eens richting achterblijvers. Maar wentel vooral je vleugels in kleurrijke vreugdes.
  Doorgaan dus.
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sam, alles blijft mogelijk. Je schrijft een goede basis die kan dienen voor een onderhandelingsnote waaraan verschillende partijen aan een ronde tafel hun zeg en reken daar nog een goede vijfhonderd dagen voor.
  Maar reden acht sluit als een bus. Geniet nou maar gewoon van die tafel en dat gezelschap, ga op een doordeweekse drenteldag op zoek naar curiosa en kom thuis met een ruitjesmotief tafellaken of eerder nog een rood-geel gebloemd zodat je ze op zondag kan dekken voor je lief zich begint te rekken en te strekken omdat de moor begint te fluiten en de koffie te geuren. En oja, geen angst, je houdt wel wat boosheid over, al was het maar omdat de fuckers gelijk zullen krijgen (zie het causaal verband tussen 7 en 8). AL zie ik je niet zo snel inslapen hoor, no worry's. x
  (aai van je peterkind)

  BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
werk van Sam Verhaert is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.